2008. augusztusi programok

80 éves és a felettiek köszöntése
augusztus 20-án a nyugdíjasházban

 

Ünnepelt az ország! Sok helyen már az előtte való napokon megkezdődtek az augusztus 20-i ünnepi rendezvénysorozatok, mivel a nevezetes nap szerdára esett. Az országban szinte mindenhol igyekeztek megkeresni a helységhez kötődő hagyományokat, népszokásokat. Vonzóvá, emlékezetessé tenni ezt a napot. Orosházán is ez történ többek közt az évtizedes múltra visszatekintő XL. Nemzetközi Lóverseny, ezen túl az Aratóünnep, az V. Európai Kenyérünnep és a már az országon túl is híres gyopárosi gála rendezvénysorozattal.
A hagyományok rangsorába emelkedett az Orosházi Nyugdíjasok Egyesülete székházában megtartott 80 éves és a felettiek köszöntése. Így volt ez most is, immár nyolcadik alkalommal. A közel 60 fő ünnepelt közt jelen volt a legidősebb nőtagunk, a 91 éves Bors Józsefné, és a legidősebb férfitagunk id. Fülöp Péter a maga 90 évével. Ők külön is figyelmességben részesültek. Ünnepi köszöntőt mondott Böde Sándor alelnök, röviden méltatva azokat a küzdelmes eseményeket, melyekben az idős nemzedéknek része volt, és a fejlődést, ami a jelen időszakban tapasztalható. Orosháza múltjában óriási jelentőséggel bírt a várossá válást meghatározó szénhidrogén feltárás és az üveggyár idetelepülése, de a jövő alakulása is ismert előttünk, s ebben ma is segítően kívánunk jelen lenni. Orosháza és környéke település jelenlegi idős- nyugdíjas emberek életének része ez, melyet nem vitathat el senki tőlük. Külön kiemelte a most első alkalommal a nyolcvan évesek közt köszöntötteket. Ezek közül néhány:
Elsőként köszöntöm a most nyolcvanévesek között Dr. Násztor Sándort, egyesületünk elnökét.
Nincs itt most rá mód és lehetőség, hogy mindazt felsoroljuk, ami az elmúlt 14 évben történt, mert kevés rá az idő. Mégis a legfontosabb tényekről szólni kell. Dr. Násztor Sándor 1990-től, mint az Állami gazdaság nyugdíjas igazgatója kezdte el a nyugdíjas életet. A rá mindig is jellemző aktív, jobbítani akarással, tudatosan, átgondoltan fogott hozzá 1994. szeptember 29-én a jelenlegi egyesületi munkához, mint elnök. Az, hogy Orosházán olyan nyugdíjas egyesület van, amilyen soha azelőtt nem volt, és amilyen másikról most sem igazán tudunk, elsősorban neki köszönhető, azzal együtt, hogy voltak mindig, akik bíztak benne, s volt a tábornok mögött hadra fogható sereg. Ez elmondható ma is.
Küzdelmes, de megbecsülésre méltó eredmények születtek azzal, hogy lett nyugdíjas házunk, s meg tudtuk tölteni értelemmel, tartalommal, s tudjuk biztosítani, mint például most is sok nyugdíjas társunk részére a figyelmességet, a megbecsülést, kiemelten a 80 évesek és a felettiek esetében, hagyományosan így augusztus 20-a alkalmából.
Részletekben itt most nem bocsátkozom, hiszen akik most itt vannak többnyire ismerik egyesületünk életének történéseit. Ismerik a városon túl is, hiszen barátok, ismerősök, volt munkatársak, Orosházát szerető emberek is jelen vannak most is. A város a nyugdíjasok körében végzett munkát Dr. Násztor Sándor esetében és az egyesület kapcsán is “Orosháza Városért” kitüntetéssel ismerte el.
Most itt, a 80 év küszöbén kívánjuk, hogy továbbra is legyen egészség, legyen erő és elhivatottság a közösségért dolgozni, mint önkormányzati képviselő, s mint egyesületi elnök. Szükség van rá, hogy Orosháza egyszerű embereit, bennünket nyugdíjasokat olyan ember képviseljen, akinek mindig is szívügye volt emberségből, tisztességből segíteni.
Oskó Józsefné Juliska
Mindenki Juliskája!
Szintén a kezdetektől tagja az egyesületünknek, vezetőségi tag. Dolgozik, a jóval fiatalabbakon is túltevő szorgalommal, mindig azt, amit kell.
Az Ő életét a családján kívül a nyugdíjas egyesület és a ház tölti ki. Itt érzi jól magát, itt töltődik fel, és az itteni elfoglaltságból is meríti az élete értelmét, a közösségért való fáradozást. Munkájára a szorgalom, a megbízhatóság és sok-sok nyugdíjas társunk iránti figyelmesség a jellemző.
Minden közösségnek szüksége van ilyen “Juliskára”, aki példa lehet arra, hogy derűvel, jó hozzáállással lehet és kell élni.
Kívánunk neki továbbra is sok erőt, és jó egészséget.
Tóth Sándorné, aki a kezdetektől, mint a Felügyelő bizottság tagja pontos, precíz munkával ellenőrzi, segíti az egyesület munkáját.
Ezt követően minden ünnepelt emléklapot, egy kis figyelmességet kapott, és vendégül lett látva egy finom bográcsos marhapörköltre.
Velünk ünnepeltek még azok, akik befizették az ebéd árát, és így mindösszesen közel százötvenen voltak együtt, időztünk, szórakoztunk Kasza Béla és zenekara hangulatos zenéje mellett.

 

Orosháza, 2008. augusztus 20.

 

/Gyulai Józsefné/
irodavezető

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


+ 3 = 7

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>