Archív

Idősek Világnapi ünnepség a nyugdíjas házban
6
október 2015

Zsúfolásig megtelt a Töhötöm utcai nyugdíjasház nagyterme október másodikán.

 

A városi Egyesület elnöke, Dr. Násztor Sándor, köszöntőjében hangsúlyozta a közel kilencezer idős, nyugdíjas, járadékos, a faluból lett, gazdag, város létrehozást, ezért tiszteletet érdemelnek. Javasolta, hogy a város vezetése a jóval milliárd feletti iparűzési adó bevételből egy kis „töredéket” jutasson a legidősebbeknek, a hetven év felettieknek, akik sajátjogon szemétszállítási díjat fizetnek.

Tovább ...

AZ OROSHÁZI ÜVEG
17
augusztus 2015

Egy „szenzációs” nyugdíjas búcsúztatóról, „alulnézetből”.

 

„Legördülés a gyártósorról” címen, baráti beszélgetésre hívtak néhányunkat (50-60 fő) a Petőfi Művelődési Központba, július 2-án 17 órára, Sápi Lajos nyugdíjba vonulása kapcsán.

Tovább ...

Egyesületünk Klubközösségének
23
június 2015

Tisztelt klubvezetők!

 

Egyesületünk most is kiemelten készül Államalapításunk – augusztus 20.-a méltó megünneplésére. Túl ezen. Egyesületünk belső életének is igen fontos napja, ami a tervezett programból is kitűnik:

-          Hagyomány, hogy ez alakalommal köszöntjük, a 80 éveseseket és a 80 év felettieket.

-          Részt vesz és felszólal városunk polgármestere.

-          A cserekapcsolatok értelmében, nyugdíjas vendégeket várunk Aradról és Köröskisjenőről.

-          Ebéddel összekötött zenés kikapcsolódás

Tovább ...

Állásfoglalás
18
május 2015

Az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete, kibővített, vezetőségi ülése 2015. május május 13-án értékelte az Egyesület és a Nyugdíjas Házon belüli helyzetet és az egyes zavaros csoporttörekvéseket, valamint elítélte a város életében való közreműködésünk tekintetében – az április 30-i közös megemlékezést a Városi Önkormányzattal, az 1891 évi orosházi véres május elseje kapcsán, ennek tanulságait

Tovább ...

Üveggyári koszorúzás
5
május 2015

Mint ismeretes – a ház hirdető tábláján is olvasható volt – a szokásos május elsejei üveggyári emlékhely koszorúzására, részünkről, Dr. Násztor Sándor és Sinkó Sándor volt jelölve.

Dávid Zoltán polgármester, mivel az itteni majális elmaradt, nem kívánt,             a gyárnál, koszorúzni. Mi szükségesnek tartottuk.

Tovább ...

Egyszálvirágos megemlékezés
30
április 2015

Egyesületünk kezdeményezésére 2013-ban április 30-án délután „egy szál virágos” megemlékezés volt az 1891-es véres május elseje tiszteletére emelt Dózsa György úti Emlékoszlopnál. Meghívásunkra több közéleti személy, így Dr. Dancsó József Polgármester is részt vett.

Tovább ...

A „Kistérségi” MSzP-sek
7
április 2015

A legutóbbi (március 27) Városi Képviselőtestületi ülésen az M.Sz.P. képviselője (Füvesi S.) indítványozta, hogy néhány speciális nyugdíjas szervezet: a kistérségi-járási, Határőrségi (ugyan az a személy az elnök) valamint a Rákóczi-telepi és a Pedagógusoké – ugyan olyan városi támogatásban részesüljenek, mint a mi húszéves Egyesületünk és a Töhötöm utcai Városi- Nyugdíjasház?! Dávid Zoltán Polgármester a javaslatot nem támogatta és a testület nem szavazta meg.

Tovább ...

Táncsicshoz méltón és méltatlanul
28
március 2015

A Városi TV és Dr. Blahó János jóvoltából, a sorrend másodlagos,  különleges élménynek, értéknek számít, hogy az egykori Táncsics diák a mostani bankár, a pesti Kogar-ház tulajdonosa hazalátogatott, előadást tartott „Oroszország a világban” címmel és „kommentár nélkül” mi is sok százan ízelítőt kaphattunk ebből.

Tovább ...

A holocaustról másként
4
március 2015

Az embertelenség – gonoszság  csúcsra járatási helyszínén, az Auswitz – Birkenau – i haláltábor felszabadulása hetvenedik évfordulóján a világ közvéleménye által kisérve zajlottak le kegyeleti megemlékezések.

Állítólag a szerénység – egyszerűség a magyarázat arra, hogy a vérüket ontó katonák országának vezetése nem kapott hivatalos meghívást és csak az önkéntes tisztelgés jegyében jöjjenek. Az az esemény azonban nem olyan volt,  ahogy az aktuálpolitika így ledegradálja.

Tovább ...

Az „ idősek hangja” – az idősekért
4
március 2015

Nyugdíjasok    Internetes   Hírportálja

  • Jelentünk – e valamit mi is, akik megalapoztuk, ezt a mai, élhető és reményteljes jövő felé tekintő Orosházát ?  !
  • Orosháza huszonnégyezer felnőtt lakosa közül kilencezer a nyugdíjas   -  járulékos, azaz mintegy 36 %. Vagyis jó egyharmad.
  • A példátlanul magas iparűzési adóbevétel 2014 – ben :

egymilliárd háromszázötvenhárom millió forint.    A korábbi  és  a  tervezettnél      (1,1 milliárd), mintegy húsz százalékkal több. Vajon jut-e ebből néhány százalék azoknak  – az idős generációnak – akiknek a hozománya ez az óriási összeg.

Tovább ...

« Page 1, 2, 3, 4 ... 8, »

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


1 + = 10

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>