Archív

Miért is lesz- kell- legyen 2016 az olajbányászat éve Orosházán
7
február 2016

Mindenekelőtt azért is, mert a mi „legnagyobb magyar falunkat” a szénhidrogén bányászat tette, Békés megye ipari- gazdasági központjává. Ennek köszönhető, hogy a magyar üveggyártás központja „fővárosa” (98%) vagyunk – úgy, mint a mi unikumunk, és hogy még jelenleg is közel harminc ezren (29 ezer) vagyunk itt.

Tovább ...

Idősek Világnapi ünnepség a nyugdíjas házban
6
október 2015

Zsúfolásig megtelt a Töhötöm utcai nyugdíjasház nagyterme október másodikán.

 

A városi Egyesület elnöke, Dr. Násztor Sándor, köszöntőjében hangsúlyozta a közel kilencezer idős, nyugdíjas, járadékos, a faluból lett, gazdag, város létrehozást, ezért tiszteletet érdemelnek. Javasolta, hogy a város vezetése a jóval milliárd feletti iparűzési adó bevételből egy kis „töredéket” jutasson a legidősebbeknek, a hetven év felettieknek, akik sajátjogon szemétszállítási díjat fizetnek.

Tovább ...

AZ OROSHÁZI ÜVEG
17
augusztus 2015

Egy „szenzációs” nyugdíjas búcsúztatóról, „alulnézetből”.

 

„Legördülés a gyártósorról” címen, baráti beszélgetésre hívtak néhányunkat (50-60 fő) a Petőfi Művelődési Központba, július 2-án 17 órára, Sápi Lajos nyugdíjba vonulása kapcsán.

Tovább ...

Egyesületünk Klubközösségének
23
június 2015

Tisztelt klubvezetők!

 

Egyesületünk most is kiemelten készül Államalapításunk – augusztus 20.-a méltó megünneplésére. Túl ezen. Egyesületünk belső életének is igen fontos napja, ami a tervezett programból is kitűnik:

-          Hagyomány, hogy ez alakalommal köszöntjük, a 80 éveseseket és a 80 év felettieket.

-          Részt vesz és felszólal városunk polgármestere.

-          A cserekapcsolatok értelmében, nyugdíjas vendégeket várunk Aradról és Köröskisjenőről.

-          Ebéddel összekötött zenés kikapcsolódás

Tovább ...

Állásfoglalás
18
május 2015

Az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete, kibővített, vezetőségi ülése 2015. május május 13-án értékelte az Egyesület és a Nyugdíjas Házon belüli helyzetet és az egyes zavaros csoporttörekvéseket, valamint elítélte a város életében való közreműködésünk tekintetében – az április 30-i közös megemlékezést a Városi Önkormányzattal, az 1891 évi orosházi véres május elseje kapcsán, ennek tanulságait

Tovább ...

Üveggyári koszorúzás
5
május 2015

Mint ismeretes – a ház hirdető tábláján is olvasható volt – a szokásos május elsejei üveggyári emlékhely koszorúzására, részünkről, Dr. Násztor Sándor és Sinkó Sándor volt jelölve.

Dávid Zoltán polgármester, mivel az itteni majális elmaradt, nem kívánt,             a gyárnál, koszorúzni. Mi szükségesnek tartottuk.

Tovább ...

Egyszálvirágos megemlékezés
30
április 2015

Egyesületünk kezdeményezésére 2013-ban április 30-án délután „egy szál virágos” megemlékezés volt az 1891-es véres május elseje tiszteletére emelt Dózsa György úti Emlékoszlopnál. Meghívásunkra több közéleti személy, így Dr. Dancsó József Polgármester is részt vett.

Tovább ...

A „Kistérségi” MSzP-sek
7
április 2015

A legutóbbi (március 27) Városi Képviselőtestületi ülésen az M.Sz.P. képviselője (Füvesi S.) indítványozta, hogy néhány speciális nyugdíjas szervezet: a kistérségi-járási, Határőrségi (ugyan az a személy az elnök) valamint a Rákóczi-telepi és a Pedagógusoké – ugyan olyan városi támogatásban részesüljenek, mint a mi húszéves Egyesületünk és a Töhötöm utcai Városi- Nyugdíjasház?! Dávid Zoltán Polgármester a javaslatot nem támogatta és a testület nem szavazta meg.

Tovább ...

Táncsicshoz méltón és méltatlanul
28
március 2015

A Városi TV és Dr. Blahó János jóvoltából, a sorrend másodlagos,  különleges élménynek, értéknek számít, hogy az egykori Táncsics diák a mostani bankár, a pesti Kogar-ház tulajdonosa hazalátogatott, előadást tartott „Oroszország a világban” címmel és „kommentár nélkül” mi is sok százan ízelítőt kaphattunk ebből.

Tovább ...

A holocaustról másként
4
március 2015

Az embertelenség – gonoszság  csúcsra járatási helyszínén, az Auswitz – Birkenau – i haláltábor felszabadulása hetvenedik évfordulóján a világ közvéleménye által kisérve zajlottak le kegyeleti megemlékezések.

Állítólag a szerénység – egyszerűség a magyarázat arra, hogy a vérüket ontó katonák országának vezetése nem kapott hivatalos meghívást és csak az önkéntes tisztelgés jegyében jöjjenek. Az az esemény azonban nem olyan volt,  ahogy az aktuálpolitika így ledegradálja.

Tovább ...

« Page 1, 2, 3, 4 ... 9 »

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


1 + = 6

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>