Archív

Az „ idősek hangja” – az idősekért
4
március 2015

Nyugdíjasok    Internetes   Hírportálja

  • Jelentünk – e valamit mi is, akik megalapoztuk, ezt a mai, élhető és reményteljes jövő felé tekintő Orosházát ?  !
  • Orosháza huszonnégyezer felnőtt lakosa közül kilencezer a nyugdíjas   -  járulékos, azaz mintegy 36 %. Vagyis jó egyharmad.
  • A példátlanul magas iparűzési adóbevétel 2014 – ben :

egymilliárd háromszázötvenhárom millió forint.    A korábbi  és  a  tervezettnél      (1,1 milliárd), mintegy húsz százalékkal több. Vajon jut-e ebből néhány százalék azoknak  – az idős generációnak – akiknek a hozománya ez az óriási összeg.

Tovább ...

Báli szezon Orosházán
23
február 2015

A városi Televízió január 22 – 26. adása jelentős részében a három – négyszáz személyes bálok egész soráról tudósított. A gazdag asztalterítékek, a színes műsorok és a szebbnél szebb ruhaköltemények, az önfeledt mulatozás, talán – mintha – feledtetni próbálta a hétköznapi, mai, valóságot. Mármint egy sok ezernyi  szegény sorsú és magányos társunk a gyógyszer, vagy élelmiszer megvételének  választási dilemmájával gyötrődik és az évente egyszer arra kanyarodó kondérozás sem megoldás.

Tovább ...

Orosháza hozománya
23
február 2015

A fenti cím, egy megyei kiadvány „Békés Megye Hozománya” (2003) beazonosítását szeretné összevetni – pontosabban annak Orosházáról szóló anyagát a tényleges valósággal.

Ugyanis a napokban az „Orosházi Élet” jóvoltából (2015.jan. 23) megtudhattuk, hogy a város boldogulását kiemelt mértékben meghatározó múlt évi (2014) iparűzési adóbevétel a tervezettet      (1,1 milliárd Ft) jóval meghaladó, egymilliárd háromszázötvenhárom  millió forintra sikeredett.

Tovább ...

Tiszteljük – vagy szégyelljük ?!
23
február 2015

A mi elődeink voltak több százan, egyszerű munkásemberek – zömében bátor nők a résztvevői és elszenvedői az 1891-es Orosházi Véres május elsejének a hatalmi brutalitásnak

Igen is, így kell feltenni a kérdést az elmúlt évek ezzel kapcsolatos történéseit illetően. A legsúlyosabban azok vétettek, akik másfelől a „baloldali szelek szárnyán” idejöttek megélni, miközben maguknak fényes karriert csinálva és jól megtollasodva, pártvezérként választási

Tovább ...

A HÁZ kisbabája
9
január 2015

gólya

 

Szeretettel köszöntjük Orosháza első szülött kisbabáját (2015. Január 03.) Szűrszabó Nándort és az édesanyát, Andikát.
A Nagy eseményt a Békés Megyei Hírlap is megírta.
Andika az Orosházi Nyugdíjas Egyesületben tevékenykedett az elmúlt hónapokban, az Orosházi önkormányzati Közmunka program keretén belül.

Tovább ...

A HÁZ!
9
január 2015

Ez a ház a volt óvoda épület, a városi Nyugdíjasok Egyesülete székháza – otthona!

 

Azért ez, mert az ezredfordulón az akkori és mostani elnök nem fogadta el az akkori polgármester ajánlatát a régi posta épületét!
A 25-30 helyiségből a korábbi óvodavezető irodája, jelenleg az elnöki iroda. Mindkét

Tovább ...

Üzennek a pesti utcák!
12
december 2014

Nem csak ezeknek – vagy azoknak, mindenkinek!

 
 
Valami különös – szokatlan dolgok történtek október 26-án, Budapesten: az állóvizet fölkavarták és a hullámok szétterjedtek az országban. Tízezrek vonultak át Budáról Pestre az első Facebook és Twitteres akció kapcsán, melynek fő szervezője az orosházi kötődésű Gulyás Balázs volt. A szemfüles orosházi médiás-internetes fiúk gyors tényfeltárása kiderítette, hogy a fő szervező az orosházi rendszerváltós polgármester dr. Gulyás Mihály unokája. Igaz, pontatlan a főcím:

Tovább ...

Nyilatkozat
15
október 2014

Az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete Vezetősége tisztelettel köszönti az október 12. Önkormányzati választások során megválasztott Orosházi Városi Képviselőtestületet és a város új Polgármesterét, Dávid Zoltánt.

Tovább ...

Az orosházi október 6-a
12
október 2014

Egy különleges esztendő, szimbolikus zárás napja Orosházán az idei október 6. Nem csak az aradi-világosi vértanukra emlékezünk itt.
 
Hetven éve, 1944. október 6.-án Arad felöl „átdübörgött a front”. Orosházán véget ért a háború.
 
Ugyancsak abban az évben volt Orosháza újratelepülésének 200. évfordulója és persze néhány „más dolog” is történt.
 
Olyan eseményekről van hát szó, ami megérdemli az érdemi visszatekintést. Talán az emlékparkban is szerencsésebb lett volna egy helybéli emlékező.

Tovább ...

Tisztelet az orosházi olajbányászoknak
24
szeptember 2014

A hagyományos bányásznap jegyében nálunk, Orosházán 1998. óta a Táncsics utcai emléktábla felavatásával, koszorúzással is kiegészült bányásznapi ünnepségek vannak. Ehhez méltóan másik helyszínen, az első gázkút működésbe lépése (Pf.-1-es) közelében a félévszázados évfordulón is létesült kegyeleti emlékmű, a kis „Emlékfúrótorony” felavatásával. A talapzaton a következő felirat olvasható:

Tovább ...

« Page 1, 2, 3, 4, 5 ... 9 »

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


+ 4 = 12

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>