Idősek hangja

Újból az olajbányászat éve lesz – Orosházán – a 2016 ? !
4
január 2016

Két hír:

-          Egy olajkutató fúrós csapat telepedett le 1956 őszén(hatvan éve) Tótkomlóson a fiatal olajmérnök Götz Tibor vezetésével.  Ők voltak azok, akik azután, 1958  október 16-án megtalálták, és felszínre hozták Tatársáncon a legendás kincset, a földgázt. Ez az a kút máig a Pf. 1. számot viseli. Azután,   több-száz társával elősegítették, hogy a „legnagyobb magyar faluból”  Békés Megye ipari – gazdasági központja lett, érdemi jövőképpel, lakosság itt tartó értékével, ami mára egyre inkább zsugorodik.

Tovább ...

OROSHÁZIAK !
19
december 2015

Legyünk büszkék a mi kórházunkra.

Ötvenöt éve született a megállapodás: a háború után, vidéken, elsőként Orosházán épül fel egy új négyszáz ágyas „Típuskórház”.

Ne feledjük, hogy akkoriban a medikával és az ABC üzlettel át elemben lévő, ma is látható földszintes, téglás, egykori menházi (szegényházi) épület jelentette az Orosházi Kórházat.

Tovább ...

« Page 1 »

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


+ 9 = 18

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>