Nem szavazás – véleménynyilvánítás!

11
június2012

- Lejárt szavatosságúak és debütálók az orosházi baloldalon. -

 

Esztendőkön át megy a politikai iszapbirkózás – az orosházi közéletben – vádaskodások elsősorban az ellenzéki baloldaliak (MSZP) részéről, de nincs egy őszinte önvizsgálat és helyi konstruktív programjavaslat. Szeretnénk sokan tudni, itt a “leg viharsarkibb” (Féja Géza) helyen, hogyan történhetett meg legutóbb a bukás, amíg Csorvástól – Makón és Szentesen át Szegedig nem így történt ?!

 

Kissé bizarr dolog, hogy a párt fő korifeusa – Orosháza szakértője – egy pár éve ide költözött nagyszénási fiú. Ez is magyarázat a “Darvas kővel” kapcsolatos ostoba tévedésre (ugyanis éppen az MSZP-s polgármester szabotálta tíz éven át a “Kő” eredeti helyére visszahelyezését) és más hasonlók. Most meg felszólítani a lakosságot Ecsegfalvától – Lökösházáig, hogy szavazzanak egy helyi cég vezetőinek a premizálásáról (még ha bírálható is), vagy, hogy milyen szobor legyen a főtéren egyszerűen elképesztő. Milyen realitásértékű lehet ez egyáltalán? Hogy miért veszteséges tíz év után is a fürdő, abban meghatározó volt – tiltakozásunk ellenére – a gigantikus méretezés. Ezért a napi üzemelési költség meghaladja az egymillió forintot?! Ez viszont, az akkori polgármester számlájára írható.

 

Az üvegszobor ugyan miért nem lehetséges? Fából, bronzból, kőből igen? Orosháza mai élhetőségének, a lakosság megmaradásának félévszázadon át meghatározója volt az üvegipar. Harminc éven át háromezer ember létezett az üvegipar jóvoltából és még most is több mint hétszáz, nem beszélve az éves több százmilliós adó befizetésről. Ma Orosháza egyet jelent az ország üveggyárával (98%), hát miért ne lehetne itt üvegszobor?! Kossuth személyisége egészen másként jelenik meg ma a fiatalabb nemzedékeknek. Talán Oláh István esete sem közömbös.

 

Ami pedig az új baloldali párt megjelenését illeti, érthető és indokolt. A másik az “örökös elnökével” kifutott a megújulási mezőnyből, vagy csak leragadt és képtelen a megújulásra. Orosháza a viharsarok egykori fellegvára ennél többre érdemes. Ha itt az anyaföldön csinálnak konstruktív programot és ez a párbeszéd – de nem a vagdalkozás- visszamutogatás vezérli őket – pozitív irányba vihet a viharsarki szellemiség talaján. Talán az életkoruk is, valamint, hogy orosháziak előnyükre válhat.

 

 

Orosháza 2012.06.11

 

Dr. Násztor Sándor
Városi Nyugdíjas Egyesületi Elnök

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


4 − = 3

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>