Eötvös Józsefre emlékeztek a Töhötöm utcai nyugdíjasházban

24
szeptember2013

Születésének 200. évfordulóján a nagyszámú érdeklődő előtt Dr. Szabó Ferenc történész Orosháza Díszpolgára tartott magas szintű és élmény gazdag ismertetőt. Külön is kitért a kiváló nagy egyéniség több mint egy évtizedes itteni – Szentetornyai tartózkodásáról, kötődéséről és a magyar népoktatás megvalósításáról. A progresszió kiváló képviselője irodalmi alkotásaiban és közéleti szereplésében felbecsülhetetlen értékű.

Ehhez kapcsolódik az Egyesületi vélemény: nem csak emlékeznünk kell rá, de pótolni is a mulasztásainkat. A gádorosi Juszt Zsigmond tiszteletét megtartva, érthetetlen az Ő mellőzöttsége. Báró Eötvös József nem csak egy névadó, hanem egész Orosházáé. Talán azt is megérdemelné, hogy szobrát az ajtó mellől az iskola előtti tér közepére helyezzük és szellemi nagysága kellő gondozást – tiszteletet nyerjen.

Az Egyesület Hagyományőrző Köre kezdeményezésére a tavaszi „Véres Május elseje” kegyeleti méltósága és a városi elismertsége kapcsán, most egy újabb őszi méltó kezdeményezéssel párosult: Orosháza lakossága biztosan igényli az Eötvösi hagyomány rendezését.

 

Orosháza, 2013. szeptember 24.

Dr. Násztor Sándor

Egyesületi Elnök

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


5 + 6 =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>