Orosházi nyugdíjasok nagy sikere

Orosházi nyugdíjasok nagy sikere

Orosházi nyugdíjasok nagy sikere a Köröskisjenői III. Fánksütő Fesztiválon.

Hagyományos és látványos eseménye a szomszéd Arad megyei kisváros Mária napi fánksütő versenye és a kulturális programja2012. szeptember 16-. Arad megye és város több vezetője, élén Schillt György és a megyéből származó Iosif Matula EU képviselővel, a helyiekkel közösen nyitották meg az ünnepséget.

Békés megyét szó szerint is az orosháziak képviselték Dr. Násztor Sándor Egyesületi Elnök és a fő-szervező Pál Jánosné vezetésével.

A fánk és palacsinta sütés Konczos Józsefné családi köre és segítői által szenzációsra sikeredett, amit a szűnni nem akaró sorbaállás fémjelzett. Az ünnepséget megnyitó vendégcsoport egyúttal a minőséget elbíráló zsűrit is jelentette. Nagy ováció kísérte a zsűri elnök Schillt György Arad Megyei Nyugdíjasok Ligájának bejelentését, hogy az első helyezett oklevelet Orosházának ítélték. Ennek folytatása lett, hogy a népes kulturális bemutatón Egyesületünk nem rég alakult „Nagyik” tánccsoportja egy látványos – modern összeállítású produkcióját a mintegy háromszáz fős nézőközönség fergeteges elismerésben részesítette. Lényegében a fánk és palacsinta szintjéhez zárkóztak fel.

A több éves határ menti baráti kapcsolat során, legutóbb a augusztus 20.-i ünnepségünkön vettek részt az Arad és Köröskisjenő Nyugdíjas ligák küldöttségei. Rövidesen az Arad városiak rendezvényén veszünk részt. Az ilyen érdemi és rendszeres, tartalmas, kölcsönös határ menti nyugdíjas együttműködés hasznossága nyilván való.

Orosháza, 2012. szeptember. 17.

A készült képek megtekinthetők a képgalériában!